Cultuurontwikkeling
van binnenuit
werken met interne facilitators

Interne facilitators

Cultuur ontwikkeling doe je niet zo snel in een onderdeel van je organisatie, maar probeer je zo breed mogelijk in te steken. Dat betekent ook vaak dat er veel mensen meegenomen zullen gaan worden. Hoe doe je dat zonder eindeloos “externen” te hoeven inhuren én hoe zorg je dat er een soort “waakvlam” in je organisatie komt die direct kan opvlammen als er een impuls op cultuur nodig is?

Kies voor interne facilitators
Als Ownpower geloven we in bovenstaande, daarom stimuleren we het werken met interne facilitators. Of het nou gaat om het ontwikkelen en inbedden van een Externe Mindset of om Accountability. We hebben voor beide programma’s goed ontwikkelde train de trainer programma’s en een coachings en begeleiding traject voor als je collega’s aan de slag zijn in je organisatie.

Selectie van interne facilitators
De interne facilitators kunnen uit diverse geledingen van je organisatie komen, hiërarchie en functie doen er niet toe, wel de 3 C’s: Charisma, Connection en Credibility. We ondersteunen organisaties bij het selecteren van de meest succesvolle facilitators.

Opleiding
Voor al onze programma’s bieden we train de trainer opleidingen van 3-5 dagen, zodat de facilitators goed beslagen ten eis komen. Daarbij staan de volgende onderdelen centraal:

  • kennis
  • inzicht in de toepassing van kennis in de praktijk
  • plek als trainer innemen
  • groepsdynamica
  • voorbeeldgedrag

Begeleiding
We werken met teams van interne facilitators, dat zijn bij grotere klanten vaak interne teams, maar dit kan ook klant overstijgend zijn. Onderlinge uitwisseling, inspiratie, het leren van elkaar, het verder doorontwikkelen en knelpunten in de toepassing staan centraal in de begeleiding die op regelmatige basis plaatsvindt. Dit wordt begeleid door een van de master facilitators van Ownpower.

Hylke de Cock

Heb je een vraag?
Bel Hylke de Cock
+31 (0) 653762878

Heb je een vraag?
Bel Marjanke Edeling
+31 (0) 651243612